Ο κ. Καρατζαφέρης εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις 10 Οκτωβρίου του 1993,ενώ επανεξελέγη το 1996 και το 2000.To 2000 έρχεται σε ρήξη με τη Ν.Δ. και διαγράφεται από το κόμμα. Λίγους μήνες αργότερα ιδρύει το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό(ΛΑ.Ο.Σ.).Το 2007 καταφέρνει να μπει στη βουλή με 3,8%.
Στην Α' Αθηνών εκλέγεται ο δικηγόρος Θάνος Πλεύρης, με μεγάλη διαφορά από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος Γεώργιο Γεωργίου, Βαγγέλη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Θεοδωρακίδη. Η επιτυχία αυτή οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι πρόκειται για τον γιο του Κώστα Πλεύρη, εμβληματικής φιγούρας της ελληνικής ακροδεξιάς, ιδρυτή του φιλοφασιστικού κόμματος «4η Αυγούστου» και γραμματέα επί χούντας του πραξικοπηματία Ιωάννη Λαδά. Σε πρόσφατο βιβλίο του ο Πλεύρης υμνεί τον Χίτλερ, επαναλαμβάνοντας όλα τα αντισημιτικά στερεότυπα του ναζισμού.Η τοποθέτηση του γιου στο ψηφοδέλτιο έγινε όταν αποφασίστηκε να περάσει στο παρασκήνιο ο πατέρας Πλεύρης, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΛΑΟΣ.
Στη Β' Αθηνών εκλέγεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του κόμματος και γνωστός εκδότης και τηλεπαρουσιαστής βιβλίων. Εμφανίζεται ως μαθητής του πατέρα Πλεύρη και στενός φίλος του γιου. Προπαγάνδιζε επί μέρες το φιλοχιτλερικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη, χωρίς να δείχνει το εξώφυλλό του. Στις ίδιες εκπομπές προβάλλει και άλλα βιβλία χουντικών (όπως του Γεωργίου Γεωργαλά) ως «πολύ σημαντικά».
Στο υπόλοιπο Αττικής εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης. Μέχρι δύο χρόνια πριν την εκλογή του ήταν επικεφαλής της οργάνωσης «Ελληνικό Μέτωπο», που εκπροσωπούσε τον Λεπέν στην Ελλάδα και είχε κύριο στόχο του τους μετανάστες. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να εκπροσωπηθεί το ακροδεξιό ρεύμα στη Βουλή (ανάμεσά τους και μια συνεργασία με τον Κώστα Πλεύρη), η οργάνωση αυτοδιαλύθηκε και δέκα στελέχη της που επέλεξε ο κ. Βορίδης προσχώρησαν στις 22/10/05 στην Κεντρική Επιτροπή του ΛΑ.ΟΣ. Η ακροδεξιά του δράση πριν την ένταξή του στο ΛΑ.ΟΣ. είναι αξιοπρόσεχτη. Υπήρξε πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, δηλαδή του κόμματος που ίδρυσε το 1984 ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από τη φυλακή, ενώ στις 15/3/85 διαγράφτηκε για «φασιστική δράση» από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής Αθηνών. Στη γενική συνέλευση όπου αποφασίστηκε η διαγραφή συμφώνησαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανόμενης της ΔΑΠ, την οποία εκπροσωπούσε ο νεοεκλεγμένος βουλευτής (και πρώην ευρωβουλευτής) της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Ένα χρόνο αργότερα (22/4/86) καταγράφεται αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών οπλισμένων με στιλέτα και λοστούς στη Νομική, με επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη. Από την φασιστική επίθεση υπάρχουν και φωτογραφίες που απεικονίζουν τον κ.Βορίδη με αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο. Όσο για το «Ελληνικό Μέτωπο» που ιδρύθηκε από τον κ. Βορίδη στις 9/4/94, συγκροτήθηκε από όλες τις φιλοχουντικές και ακροδεξιές ομάδες (ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, «Ελληνικής Δύναμη», κ.λπ.).
Στην ίδια ομάδα των οπαδών του Λεπέν που προσχώρησαν στο ΛΑΟΣ το 2005 ανήκει και ο Χρήστος Χαρίτος, ο οποίος διεκδικεί από τον σεξολόγο Βαΐτση Αποστολάτο την έδρα του κόμματος στην Α' Πειραιά. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας του λεπενικού «Ελληνικού Μετώπου» και δραστηριοποιείται στην παρααθλητική οργάνωση ΠΕΦΟ (Πανελλήνια Ένωση Φιλάθλων Ολυμπιακού), στην οποία ηγείται ο γνωστός συγγραφέας φιλοβασιλικών και αντισημιτικών βιβλίων Κώστας Μπαρμπής.
Ανταγωνιστής στον τομέα του τηλεπλασιέ βιβλίων αλλά και ομοϊδεάτης του κ. Γεωργιάδη είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος που εκλέγεται στη Β' Θεσσαλονίκης. Διαθέτει κι αυτός δικό του περιοδικό («Ελληνόραμα») και δική του οργάνωση («Δίαυλος Ελλήνων»), ενώ προβάλλει κάθε λογής «εθνωφελείς» συνωμοτικές θεωρίες. Πριν καταλήξει στο ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη ανταγωνίστηκε και με τον τρίτο τηλεπλασιέ (Δημοσθένη Λιακόπουλο) για μια θέση στην καρδιά του προέδρου Καρατζαφέρη. Το 2002 διέλυσε ένα επιστημονικό συνέδριο για να υπερασπιστεί τον ανδρισμό του βασιλιά Φίλιππου και προκάλεσε επέμβαση «αγανακτισμένων πολιτών» στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, επειδή διαφωνούσε με κάποια εκθέματα.
Χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή
Το 1974 ο κ.Καρατζαφέρης εξέδιδε τη φιλοβασιλική εφημερίδα «Το στέμμα της Δημοκρατίας», ενώ σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μόλις τον αποκαλέσουν ακροδεξιό.
Το 1998,βουλευτής ακόμα της Ν.Δ. καλούσε μέσα από το κανάλι του ,το Tele-City, τη Νέα Δημοκρατία να συνεργαστεί με τη χρυσή αυγή. Είχε μάλιστα δώσει και όνομα στο «μέτωπο» που οραματιζόταν, το έλεγε «Νέα Ελπίδα».
«Ποιο μπορεί να είναι το συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας;» αναρωτιόταν ο βουλευτής στις 16 Ιανουαρίου. Και έδινε την απάντηση: «Είναι οι ευρισκόμενοι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, και μπορεί η Χρυσή Αυγή με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει, όσο δεν μπορεί σήμερα δυστυχώς η ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με την ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του '80, την ΟΝΝΕΔ του Μιχαλολιάκου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και είναι και η ΕΠΕΝ, οι βασιλικοί και οι αμετανόητοι».
Ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι αφελής. Γνωρίζει ότι για να προσεγγίσει η Χρυσή Αυγή τη Νέα Δημοκρατία θέλει και ανταλλάγματα. Αρχίζει να μοιράζει... υπουργεία: «Ελάτε (εσείς της Χρυσής Αυγής) στη διανομή της εξουσίας. Ελάτε να πάρετε ένα κομμάτι. Θα πάρουμε εμείς (της Νέας Δημοκρατίας) τα υπουργεία, πάρτε κι εσείς τη διοίκηση ενός οργανισμού, πάρτε ένα υφυπουργείο».
Αφού αυτή η πρόταση δεν ευδοκίμησε, δυο χρόνια μετά την ίδρυση του ΛΑ.Ο.Σ, στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 αποκαλύπτεται ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή συμμετέχει με τέσσερις εκπροσώπους της στο ψηφοδέλτιό του Καρατζαφέρη: τους κυρίους Βασίλη Κολιό, Μιχαήλ Παπαδημητρίου, Νικόλαο Σκάντζο και Ηλία Παναγιώταρο.
Όμως είχε έτοιμο παραμύθι και γι’ αυτή την κατηγορία. Στο συνδυασμό του για τη διεκδίκηση της υπερνομαρχίας συμπεριέλαβε, λέει, και δύο Εβραίους. Αυτό ήταν το επιχείρημά του, όταν αποκαλύφθηκε η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο συνδυασμό του. Μάλιστα για να αποσείσει εντελώς την εναντίον του κατηγορία περί ρατσισμού, ο κ. Κ. δήλωσε ότι έχει συμπεριλάβει στο συνδυασμό του και δύο ομοφυλόφιλους καθώς και έναν τσιγγάνο. Πραγματική υπέρβαση...
Οι δηλώσεις του κ. Κ. προκάλεσαν την επίσημη διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής, η οποία διά του κ.Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε ότι δε θα στηρίξει το ΛΑ.Ο.Σ, όπως προηγουμένως έκανε καλώντας τα μέλη της να το στηρίξουν, πλην των 4 στελεχών τους:
«Μας θλίβει βαθύτατα ότι απέναντι στην παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο ψηφοδέλτιό τους χρησιμοποιήθηκε ως αντίπαλον δέος η ύπαρξη εβραίων, κιναίδων και γύφτων και δηλώνουμε ότι αυτή η αντιμετώπιση ηθικά δεν μας καλύπτει».
Τελικά, όπως επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, η συμμετοχή Εβραίων ήταν ένα ακόμα ψεματάκι του κ. Κ.: «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί απαραίτητο να διευκρινίσει ότι το διατυμπανιζόμενο από τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αττικής κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι στο ψηφοδέλτιό του μετέχουν δύο πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος δεν είναι αληθές. Ο κ. Γ. Κ., επί σειρά ετών, συνηθίζει σε θέματα που αφορούν τον εβραϊσμό να παραποιεί ανεπίτρεπτα την αλήθεια».
Ένας εκ των τότε υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του κ.Καρατζαφέρη, μέλος της χρυσής αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ήταν επικεφαλής της ομάδας των είκοσι νεοναζί που τραμπούκικο τρόπο απαγόρευσαν στις 2 Ιουνίου την παρουσίαση του «Ελληνο-μακεδονικού λεξικού» του Βάσκο Καρατζά στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Μετά από καταγγελία και σχετικό ενημερωτικό άρθρο στον ιό της Κυριακής, η ναζιστική οργάνωση έχει αναρτήσει στο site της βιντεάκι από την φασιστική επίθεση με τίτλο «Έξω τα ανθελληνικά σκουπίδια».
Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ Παρά τη στροφή που πραγματοποίησε μετά το 2004 ο αρχηγός, απομακρύνοντας τους γνωστούς χουντικούς και ναζιστές από το περιβάλλον του, κόβοντας τα ανοίγματα στη «Χρυσή Αυγή» και αποφεύγοντας τις συνεχείς ρατσιστικές και αντισημιτικές «αναλύσεις» που συνήθιζε επί χρόνια στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ τάσσεται στον ακροδεξιό χώρο.Ο Γ. Καρατζαφέρης, ωστόσο, είχε εγκαίρως εξηγήσει στα στελέχη του την ανάγκη να «στρογγυλοποιήσουν» τον πολιτικό τους λόγο, να «αποφύγουν τις αγκυλώσεις», να πουν με «άλλα λόγια, αυτά τα οποία πάντα εμφορούν την ψυχή μας» προκειμένου να «ρίχνουν γέφυρα για να περάσει ο δυσαρεστημένος ψηφοφόρος σε εμάς» (Συνεδρίαση Κ.Ε. ΛΑΟΣ, 22/10/05).
Έτσι σιγά-σιγά, εκεί που ακόμα και στην κυβέρνηση μέχρι πρότινος επέμεναν στο χαρακτηρισμό του «ακραίου» για το ΛΑΟΣ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που είναι έτοιμα να προσθέσουν τα εκλογικά ποσοστά των δύο κομμάτων και να καταλήξουν στην πολυπόθητη συνεργασία.
O λαϊκισμός και οι γρήγορες λύσεις σε χρόνια προβλήματα αποτελούν προσβολή αλλά(βρίσκοντας εξιλαστήρια θύματα όπως οι μετανάστες) είναι ο δρόμος που το ΛΑ.ΟΣ. βλέπει ως συντομότερο προς την εξουσία.
Η προσβολή στρέφεται, τελικά, ενάντια στη νοημοσύνη και την ευαισθησία κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου