Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Facebook vs Berlusconi(για το εργαστήριο διαδικτυακήs δημοσιογραφίαs)


Το Facebook αποφάσισε να κλείσει το λογαριασμό του Massimo Tartaglia, του άνδρα που επιτέθηκε στον Ιταλό πρωθυπουργό. H αιτία ήταν οι 100.000 φίλοι που απέκτησε ο «δράστης» στη σελίδα του στο Facebook επικροτώντας την επίθεση που έστειλε τον Silvio Berlusconi στο νοσοκομείο. Οι διαχειριστές του site θεώρησαν πως με αυτόν τον τρόπο προωθείται η βία και επισήμαναν πως «θα αναλάβουμε άμεση δράση ενάντια σε αναρτήσεις τέτοιου περιεχομένου, οι οποίες αποτελούν σαφείς απειλές κατά συγκεκριμένων ατόμων».

Οι διαχειριστές του Facebook μπλόκαραν δεκάδες άλλα γκρουπ-τα οποία βάλλονται κατά του Ιταλού πρωθυπουργού-μετά από επισημάνσεις που δέχτηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους.Υπήρξαν και προτάσεις ώστε να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στο περιεχόμενο κοινωνικών δικτύων του internet αλλά και κυρώσεις στους «παραβάτες».Αντιδράσειs έχει προκαλέσει αυτή η αντιμετώπιση διότι οι διαχειριστέs του facebook δεν μπλοκάρουν με τον ίδιο τρόπο σελίδεs ρατσιστικού και φασιστικού περιεχομένου.

Λίγες μέρες πριν την επίθεση που οδήγησε τον Berlusconi στο νοσοκομείο, μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία. Η οργάνωση αυτών έγινε και πάλι μέσω διαδικτύου από διάφορες ομάδες ακτιβιστών. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών ήταν η παραίτηση του πρωθυπουργού ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες φοροδιαφυγής και δωροδοκίας, καθώς η βουλευτική του ασυλία έχει αρθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 90.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ενώ γίνεται λόγος για 350.000 διαδηλωτές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Silvio Berlusconi δοκιμάζεται από τις πυκνές αντιδράσεις των Ιταλών πολιτών.

ΠΗΓΗ:www.tvxs.gr,κέρδος on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου